Over ons

Thuisgevoel

Na een lange schooldag is het fijn voor leerlingen om even in een andere omgeving te komen dan een klaslokaal in een school. Wij hebben daarom gekozen voor een huiselijke en prettige ruimte waar leerlingen hun huiswerk kunnen maken. De thee staat klaar als ze aankomen en bij de coördinator kunnen ze even hun verhaal over de dag kwijt. De coördinator is ook het vaste gezicht bij de leerlingen die nauwlettend hun vorderingen in de gaten houdt. Ook zal zij regelmatig contact onderhouden met de ouders over de leerling.

Professionele begeleiding

Naast de coördinator hebben we ook een vast team van docenten, studenten en een ortho-pedagoog. Zij hebben de kennis in huis om de leerlingen vakinhoudelijk te helpen. Of een leerling nu in de brugklas zit of in 6 VWO.

Wij werken bij de huiswerkbegeleiding met 1 begeleider op 4 leerlingen.  

Voor alle middelbare scholieren

Bij de onderbouw leggen we meer de nadruk op ‘leren leren’ en plannen. Voor de bovenbouw is vooral ook de vakinhoudelijke begeleiding belangrijk en een rustige plek om te werken.

Aangesloten bij de LVSI

PLEK is lid van de Landelijke Vereniging Studiebegeleidingsinstituten (LVSI). Instituten die aangesloten zijn bij de LVSI staan garant voor zekerheid, betrouwbaarheid en kwaliteit op het gebied van huiswerkbegeleiding, bijles en examentraining.