Huiswerkbegeleiding

Bij PLEK vinden leerlingen een rustige en huiselijke plek om hun huiswerk te maken.  Er is ook altijd iemand aanwezig die kan helpen in het vak waar de leerling tijdens het maken van het huiswerk hulp bij nodig heeft. Wij helpen daarnaast leerlingen om hun huiswerk en toetsen goed in te plannen. Het gemaakte en geleerde huiswerk wordt gecontroleerd en overhoord zodat leerlingen klaar zijn met hun huiswerk als ze naar huis gaan. Dit geeft niet alleen rust aan de leerling, maar ook aan de ouders.

Met een duidelijke aanpak en de juiste organisatie van het huiswerk leren leerlingen hun huiswerk goed in te plannen zodat ze overzicht en zelfvertrouwen krijgen. PLEK maakt hierbij gebruik van een online huiswerkplanner. Hiermee kan eenvoudig het huiswerk online  worden ingepland. Leerlingen en ouders kunnen zo ook thuis het ingeplande werk inzien.

Wij werken bij de huiswerkbegeleiding met een begeleiding van 1 op de 4 leerlingen.

Een dag huiswerkbegeleiding ziet er als volgt uit:

  • Nadat de leerling zich heeft gemeld bij de coördinator en wat te drinken/eten heeft gekregen, wordt samen met de coördinator het huiswerk en de eventuele toetsen in het online planningssysteem ingepland. Ook wordt de schooldag van de leerling besproken.
  • De leerling gaat daarna in het stiltelokaal met een overzicht van het werk van die dag aan de slag. Als de leerling vragen heeft, dan kan de leerling op zijn plek door de begeleiders verder worden geholpen. Ook zijn er aparte ruimtes waar leerwerk kan worden overhoord en wat meer uitgebreide hulp wordt gegeven.
  • Halverwege de middag is er een korte gezamenlijke pauze waar even tijd is om wat anders te doen. Leerlingen krijgen wat te drinken en te eten en kunnen buiten even een frisse neus halen, of relaxt op de bank chillen in de gezellige pauzeruimte. Naast een moment om hun hoofd leeg te maken vinden leerlingen de gezamenlijke pauze ook vaak gezellig.
  • De leerlingen gaan pas weg als al het maakwerk af is en het leerwerk is gecontroleerd door de begeleiders.
  • Als afsluiting van de middag sturen wij een verslag naar de ouders waarin wij goed aangeven wat de leerling bij ons heeft gedaan.

Wil je huiswerkbegeleiding een keer vrijblijvend en kosteloos ‘ uitproberen? Geef je dan op voor een proefmiddag.

TARIEVEN